Prikkabels voor buiten

Prikkabels zijn in feite niets meer dan lange snoeren met lampjes eraan. De naam prikkabel is ontstaan omdat je letterlijk lampjes in het snoer kunt prikken. De lampjes maken dan contact met het koperdraad in de snoer, waardoor je heel simpel je eigen lampjessnoer kunt vervaardigen. Vooral een prikkabel voor buiten is natuurlijk gevoelig voor regen en sneeuw. Vandaar dat de meeste prikkabels voor buiten tegenwoordig ingebouwde fittingen hebben. Misschien wat minder creatief, maar wel makkelijk en veilig. Via Prikkabel.nl kun je kiezen uit een ruim assortiment prikkabels en lichtsnoeren voor buiten tegen een scherpe prijs.

Verschillende soorten prikkabels voor buiten

Niet alle prikkabels voor buiten zijn hetzelfde. Er zijn enkele verschillen waar je op kunt letten als je er eentje gaat kopen. Om te beginnen is er natuurlijk de lengte. Als je een beetje handig bent, is het niet heel moeilijk om een prikkabel buiten in te korten. Je kunt hem afknippen en vervolgens het eindstuk naar voren halen en bevestigen aan de plek waar je het snoer hebt afgeknipt. Ben je geen handige klusser, zorg dat je dan eerst goed meet hoe lang het snoer eigenlijk moet zijn. Vervolgens is er de vraag hoeveel lampen je aan je prikkabel voor buiten wilt hebben. Bij de “echte” prikkabel kun je dit zelf bepalen door de lampen op de gewenste plekken in de kabel te prikken. Ga je echter voor een prikkabel voor buiten met de fittingen er al aan, kijk dan goed naar de afstand tussen het ene lampje en het volgende op de kabel. Hoe korter de afstand hoe meer licht er natuurlijk is. Tot slot is ook het wattage van belang. De prikkabel led buiten verbruikt soms maar vijf of tien watt. Anderen lopen op tot wel 300 watt, veel stroom dus.

Hoe leg je een prikkabel buiten aan?

We pakken een voorbeeld waarbij je prikkabel in een boom buiten bevestigt. Het beste koop je meerdere, wat kortere prikkabels voor buiten en een aantal koppelstukken. Daarmee verander je de prikkabel voor buiten eigenlijk in een soort van verlengsnoer. Je begint met de eerste kabel die je bij wijze van spreken via de stam naar boven trekt. Vervolgens kom je op een punt waar je vier of vijf takken hebt, die je graag allemaal wilt voorzien van een prikkabel voor buiten. Door een koppelstuk op die plaats aan te brengen kun je de stroom vanaf dat punt verdelen naar meerdere prikkabels buiten tegelijkertijd. Op die manier kun je heel precies prikkabels buiten aanbrengen op de plaatsen waar jij dat mooi vindt. Zo kun je dus ook ideaal feestverlichting aanbrengen in alle soorten bomen, niet alleen een kerstboom.

Oh, dennenboom …

Wat is nu een kerstboom zonder verlichting erin? Vrijwel iedereen heeft ergens op zolder wel een prikkabel liggen om jaarlijks de kerstboom mee te versieren. De echte liefhebbers beperken zich niet alleen tot verlichting binnen, maar behangen ook de dennenboom in de tuin met een prikkabel voor buiten. Dat ziet er natuurlijk heel mooi uit, maar is nog zo makkelijk als je misschien denkt. Het ophangen van een prikkabel voor buiten vereist het nodige ruimtelijke inzicht en de nodige hulpstukken. Veel mensen kopen gewoon een heel lange prikkabel voor buiten en rollen die net zo lang om de boom heen totdat ze boven zijn, waar ze het uiteinde van de prikkabel buiten kunnen bevestigen. Dat is zonder meer de makkelijkste methode, maar niet de mooiste. Je kunt zelf kiezen voor gemak of voor perfectie. Of allebei.

Feestverlichting voor buiten met een prikkabel

Na de feestdagen verdwijnen veel prikkabels van buiten weer naar binnen toe. In de opbergdoos. Toch is het zonde als ze daar het hele jaar staan te wachten op de volgende kerst. Ook in de zomer kun je prikkabels voor buiten namelijk prima gebruiken. Wat is er nou leuker dan een relaxte barbecue met vrienden en familie tijdens een heerlijke zwoele zomeravond. Om te zorgen voor wat extra sfeer is het heel leuk om een prikkabel voor buiten te spannen. Bijvoorbeeld tussen een aantal wanden. Hoeveel prikkabels buiten je gebruikt hangt uiteraard af van je eigen smaak. Toch is het aan te raden om het niet te bont te maken. Als het donker is valt ook een klein lichtje enorm op en werkt zelfs bescheiden licht enorm sfeerverhogend. Soms is wat minder licht zelfs de betere keuze, al naargelang de locatie.

Waar moet je op letten bij een prikkabel voor buiten?

Van de zwoele zomeravond is het in Nederland soms maar een korte overgang naar een kletterende onweersbui. Uiteraard is het de bedoeling dat de prikkabel voor buiten dan niet voor een mini ontploffing in je meterkast zorgt. De prikkabel voor buiten moet dus waterdicht zijn. Een prikkabel voor buiten kun je makkelijk onderscheiden van eentje voor binnen. Dat zie je direct aan de rubberen buitenrand, rondom de fitting. Deze zorgt ervoor dat het water niet of nauwelijks in de fitting kan komen om daar voor problemen te zorgen. Heb je een originele prikkabel voor buiten waar je nog zelf de lampjes in prikt, dan kun je ook zelf de lampen isoleren, door er een rubberen rand omheen te bevestigen. Ook via prikkabel.nl kun je deze afdichtringen eenvoudig online kopen.

Prikkabel voor buiten met of zonder led?

Vervolgens kun je bij het kopen van een prikkabel buitenverlichting kiezen uit meerdere typen lampen. Traditioneel bevatten prikkabels buiten standaard gloeilampen. Dat komt vooral ook vanwege het sfeervolle licht van de gloeilamp. Bovendien geven gloeilampen ook veel warmte af. Normaal gesproken is dat niet heel handig, maar voor buiten kan dat juist wel weer prima zijn. Ben je toch wat zuiniger met je energieverbruik, kies dan zonder meer voor een prikkabel led voor buiten. Led verlichting verbruikt maar een fractie van de stroom die een gloeilamp verbruikt. Daarnaast is de levensduur van een led vele malen hoger dan die van een gloeilamp. Je hoeft veel minder vaak een lampje te vervangen en ook het licht van led lampen ziet er tegenwoordig best mooi uit.

Vragen en advies

Heb je vragen over prikkabel voor buiten, heb je vragen over welke van onze sets feestverlichting buiten prikkabel te kiezen of wens je een meer technische vraag over prikkabels te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Heb je jouw ideale prikkabel voor buiten gevonden? Bestel dan hem dan voor tien uur `s avonds en je krijgt hem de volgende dag al thuisbezorgd.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,3
Perfect "´s Avonds besteld en de volgende dag al in huis! Netjes gedaan" 10
Zeer goed "Snelle levering en een prima prijs/kwaliteit verhouding." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links