Prikkabel lampen

Prikkabels en prikkabel lampen zijn erg handig in gebruik. Er is dan ook een flinke keuze op het gebied van dit soort verlichting. Waar moet je op letten als je online precies de juiste prikkabel lamp wilt vinden? Er zijn enkele algemene kenmerken die hierin een rol spelen, zoals de fitting en of het een gloeilamp dan wel een ledlamp moet zijn. Verder is ook wattage en kleur van belang. Wanneer je op die kenmerken let, kan het niet fout gaan als je bij ons online prikkabel lampen kopen wil.

Kies het juiste type prikkabel lamp: led of toch gloeilamp?

Verlichting is in recente jaren flink verder ontwikkeld, dat geldt ook voor de prikkabel lamp. Vroeger werd vaak een gloeilamp gebruikt als prikkabel verlichting, tegenwoordig is het steeds vaker een led prikkabel lamp. Led is immers een techniek die veel duurzamer en in het gebruik goedkoper is. Juist het gebruik van led is daarom een goed alternatief bij prikkabel verlichting, het maakt de druk op het milieu immers een stuk minder groot. Bovendien blijkt steeds vaker dat led licht gebruiken voor een prikkabel ondanks de geringe kosten toch zeer fijn licht geeft. Vooral het gebruik van prikkabel lampen led in diverse kleuren komt daardoor dus ook meer en meer voor.

Een goede prikkabel lamp past bij de sfeer

Om te bepalen wat nu eigenlijk een goede prikkabel lamp is, is het vooral belangrijk om eerst te bepalen waar je de verlichting precies voor wilt gebruiken. Vaak is het zo dat de prikkabel wordt ingezet als verlichting voor bijvoorbeeld feesten. Lampen voor een prikkabel moeten hiertoe aan specifieke voorwaarden voldoen. Een prikkabel lamp moet de sfeer in de ruimte bijvoorbeeld verhogen, maar: elk feest en dus ook elke sfeer is anders. Dit lijkt een willekeurig gegeven, maar juist hiervan is de keuze in grote mate afhankelijk. Wie gaat zoeken naar een prikkabel lamp, zal dus altijd moeten beoordelen welk type licht de lampen zullen afgeven. Denk bijvoorbeeld aan fel licht of juist gedimd licht. Wordt de lamp als kleuraccent gebruikt of toch vooral als functionele verlichting? Het kiezen van dimbare lampen is hiervan bijvoorbeeld afhankelijk.

Lampen voor prikkabel, wit of kleur?

Je kunt bijvoorbeeld in een prikkabel gekleurde lampen steken. Dit doet je misschien wel denken aan discofeestjes van weleer. Wanneer je een vergelijkbare sfeer op je eigen feestje wilt creëren, dan is dit type prikkabel lamp perfect geschikt. Bovendien wordt het aantal kleuren dat te krijgen is steeds uitgebreider. Zo kan je dus afhankelijk van bijvoorbeeld het thema van het evenement de juiste prikkabel lamp met bijpassende kleur kiezen. Gloeilampen zijn hierbij soms licht in het voordeel ten opzichte van led, ze kennen vaak meer kleuren dan led. Ook wordt nog regelmatig gekozen voor een meer neutrale verlichting, witte prikkabel lampen zijn in dat kader nog steeds het meest verkocht, niet in de laatste plaats omdat grote hoeveelheden witte prikkabel lampen niet veel kosten.

Het gebruik van een prikkabel lamp: binnen of buiten

Denk ook aan de locatie waarop je de prikkabel lamp gaat gebruiken. Het verschil tussen gebruik binnen en buitengebruik is groot, al moet hierbij aangetekend worden dat dit eerder door de kabel dan door de prikkabel lamp komt. Je stelt natuurlijk wel veiligheid voorop. Koop je een prikkabel lamp, kijk dan wel altijd goed of deze aan de juiste kwaliteitseisen voor binnen- dan wel voor buitengebruik voldoet. Al onze producten voldoen aan de standaard veiligheidseisen op het gebied van prikkabel verlichting. Bij normaal gebruik is alles in orde. Wanneer een lamp door een foute fitting of een andere oorzaak niet goed op een bepaald type kabel (meer) past, dan is het immers nog altijd zo dat dit niet veilig is. Gebruik prikkabel dus altijd op de wijze zoals in de handleiding beschreven is en ga niet experimenteren.

Het kiezen van de juiste fittingen voor een prikkabel

Juist omdat er op het gebied van de prikkabel lamp zoveel keuze is, is het belangrijk om een vergelijking tussen de verschillende soorten in het aanbod te maken. Wanneer je niet eerder een prikkabel lamp hebt gekocht, dan kan dit best lastig zijn. Misschien weet je bijvoorbeeld niet wat prikkabel lampen E27 zijn. Bij het kiezen van lampen voor in (of eigenlijk op) een prikkabel heb je kortom veel opties. Zo kies je of je lampen met grote fittingen wilt gebruiken (dit is de E27 fitting) of kleine fittingen (dit is de E14 fitting). Je kunt de verschillende formaten lampen en fittingen prima door elkaar gebruiken. Noteer hoeveel lampen je wilt bestellen en welk fitting formaat ze hebben. Tel de verschillende fitting formaten bij elkaar op zodat je precies weet hoeveel fittingen van elk formaat je nodig hebt. Het is altijd handig om een aantal reserve lampen en fittingen te bestellen.

Vragen en advies

Heb je vragen over prikkabel lampen voor binnen of buiten, heb je vragen over welke van onze sets lampen te kiezen of wens je een meer technische vraag over prikkabel te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Kijk ook naar de ruimte die je met de prikkabel lamp gaat verlichten. Kijk ook naar gebruik binnenshuis of juist buitenshuis. Ook zaken als het vermogen en dergelijke spelen hier natuurlijk een rol in. Heb je jouw ideale prikkabel lampen gevonden? Bestel ze dan voor tien uur `s avonds en je krijgt ze de volgende dag al thuisbezorgd.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,3
Perfect "´s Avonds besteld en de volgende dag al in huis! Netjes gedaan" 10
Zeer goed "Snelle levering en een prima prijs/kwaliteit verhouding." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links